KANNANOTTO

VAPAA JULKAISTAVAKSI

Vihreät haluaa kehittää Oulua kevyen liikenteen ehdoilla

Oulun vihreä kunnallisjärjestö vaatii että uuden Oulun kaupunkisuunnittelussa otetaan kevyt liikenne huomioon entistä paremmin. Joukkoliikenne on suunniteltava ja järjestettävä siten, että se palvelee hyvin mahdollisimman suurta joukkoa kaikkialla uuden Oulun alueella, kuin myös Oulun ympäryskunnissa, ja on käyttäjilleen edullista. Valtaväylien bussipysäkeiden lähelle on rakennettava kiinteitä pyöräparkkeja. Hyvä kevyen ja joukkoliikenteen suunnittelu tekee oman auton jättämisen kotiin houkuttelevaksi vaihtoehdoksi yhä useammalle oululaiselle, mikä vähentää melua ja ruuhkaa, sekä parantaa ilman laatua etenkin keskustan alueella.

Keskustan alueen kehittämistä on jatkettava erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden ehdoilla, ja esteettömyys on otettava huomioon kaikessa suunnittelussa entistä paremmin. Rotuaarille ja muualle keskustan alueelle, kuin myös rautatieaseman ja linja-autoaseman lähettyville on rakennettava katettuja pyöräparkkeja, joihin tarvittaessa järjestetään kameravalvonta. Pyöräilyä keskustan alueella helpotetaan ja edistetään pyöräkaistoin.

Oulun vihreä kunnallisjärjestö painottaa, että paras keino edistää joukkoliikenteen käyttöä, pyöräilyä ja jalankulkua uuden Oulun alueella on tehdä siitä mahdollisimman vaivatonta, mukavaa ja turvallista. Oulu tarvitsee pitkän tähtäimen kevyen liikenteen strategian.

Lisätietoja:
Salla Kangas, Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö, varapuheenjohtaja 050-5378083
salla.kangas(at)vihreat.fi