Kuvassa vasemmalta: Terttu Kuusela, Latekoe Lawson Hellu, Touko Aalto, Sirpa Pykäläinen ja Nazanin Goodarzi.

Kansanedustaja ja Vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto vieraili Oulussa maanantaina 18.4. Päivän aikana Aalto vieraili useassa paikallisessa yrityksessä ja keskusteli yrittäjien kanssa ajankohtaisista yrittäjyyteen liittyvistä teemoista.

Vierailu alkoi Haukiputaalta, paikallisesta lounasravintola Nyymannin kahvilasta. Aalto kehui lounasta erittäin maittavaksi ja paikkaa viihtyisäksi. Lounaan jälkeen hän vieraili puhumassa sote-uudistuksesta ja taloudesta Haukiputaan Seolla. Paikalle kerääntyi noin kymmenkunta kiinnostunutta kuulijaa.

Touko Aallon matka jatkui Haukiputaan Seolta yritysvierailuille Oulun Teknologiakylään ja yliopistolle. Hän vieraili oululaisessa cleantech alan yrityksessä SFTec Oy:ssä Oulun Teknologiakylässä. Aalto kuuli yrittäjien näkemyksiä alkuvaiheen rahoituksen helpottamiseksi ja yrityksen tuotteen tarjoamista mahdollisuuksista lisäarvon tuottamiseen mm. perusteollisuudessa.

SFTecin jälkeen matka jatkui Oulun yliopistolle, jossa johtaja Pekka Tervonen CEE:stä kertoi Teollisuus 2026 hankenäkymistä Oulussa, joita tehdään yhteistyössä useiden eri tahojen kanssa.

Kuvassa vasemmalta: Juha Roininen, Pekka Ylitalo, Touko Aalto, Juha Isokääntä ja Antti Savolainen.

Touko Aalto vieraili myös Esteetön ry:n esteettömän tanssin tunnilla Tervaväylän koululla. Liikunnallinen Aalto nautti tanssin kautta saavutetusta sanattomasta yhteydestä muiden tanssijoiden kanssa. Hän toivoi, että mahdollisimman moni pääsisi kokemaan saman.

 

Esteetön ry:n esteettömän tanssin tunnilla Tervaväylän koululla.

Illalla Touko Aalto osallistui vielä Vihreä hetki -tilaisuuteen Valveella kahvila Konst o delissä. Hän puhui kolmesta teesistään: Talvivaarasta, taloudesta ja terveydestä. Aallon kanta Talvivaaraan oli selvä: peli poikki ja piikki kiinni. Rahat on ohjattava hallittuun alasajoon, Kainuun elinkeinojen ja työllisyyden hoitoon ja ympäristön ennallistamiseen. Puheenvuoro miellytti yleisöä, joka palkitsi sen taputuksin.

 

 

 

Lisätietoja:
Marjo Tapaninen
Puheenjohtaja
Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö – OVK ry
P. 0400 214 473
marjo.tapaninen@vihreat.fi