Kuvaaja: Matleena Vartiainen.

Joose Mikkonen on Oulun Vihreiden uusin ehdokas kuntavaaleihin. Mikkonen tavoittelee valtuustopaikkaa ensimmäistä kertaa.

– Oululainen kulttuuri ja sen välittömyys sekä tekemisen mutkattomuus tekivät minuun vaikutuksen vuonna 2011, kun muutin tänne, ja niin se tekee edelleen. Koen, että tämä kenttä tarvitsee arvostusta ja äänitorven, kertoo Joose Mikkonen ehdokkuudestaan.

Joose Mikkonen on ollut kiinnitettynä Oulun teatteriin näyttelijänä vuodesta 2011. Mikkosella on laajat verkostot niin oululaisessa kuin valtakunnallisessa kulttuurielämässä. Hän on aiemmin työskennellyt Seinäjoen ja Vaasan kaupunginteattereissa sekä yrittäjänä. Mikkonen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopistosta. Mikkonen on myös toiminut Suomen näyttelijäliiton toisena varapuheenjohtajana 2020 – 2022.

Vihreiden ehdokashankinta hyvässä vauhdissa

Oulun vihreiden 1. puheenjohtaja Susa Vikeväkorva riemuitsee Mikkosen ehdokkuudesta:

– Saamme Joosesta vahvan kulttuurialan osaajan mukaan loistavaan ehdokasjoukkoomme, iloitsee Vikeväkorva.

Joose Mikkonen ei aiemmin ole ollut puoluepoliittisesti aktiivinen, mutta Vihreiden listalle asettumiselle hänellä on useita perusteluja:

– Oikeisto-vasemmisto -akselilla koen sijoittuvani hyvin maltilliseen vasemmistoon. Vihreät valitsin myös siksi, että vanhemmiten on tullut vahva ymmärrys siitä, että kaikki asiat maailmassa liittyvät toisiinsa. Ihmisellä ainoana eliönä maailmassa on valta järkyttää tätä tasapainoa. Vallan mukana tulee vastuu ja velvollisuus, hän summaa.

Oulun Vihreät on nimennyt tähän mennessä 38 oululaista ehdokasta kevään vaaleihin. Puolue aikoo nimetä Oulussa täyden listan huhtikuussa 2025 käytäviin kuntavaaleihin.

Lisätietoja:

Joose Mikkonen
050 5410510

Susa Vikeväkorva
0400 594 616
1. puheenjohtaja
Oulun Vihreät

Marjo Tapaninen
040 411 0445
toiminnanjohtaja
Vihreät Oulu & vaalipiiri