kuusela_terttu_webJulkaistu Kalevassa 22.10.2016

Kalevassa kerrottiin perjantaina 21.10.16, että Hannu Liljamon aloite oli hävinnyt inhimillisen erehdyksen vuoksi. Myös Oulun 37 valtuutetun 19.5.16 tekemä aloite Haukiputaan kirkonkylän koulun muuttamisesta yhteisötaloksi katosi.

Sittemmin aloite oli johdettu Oulun Tilakeskukselle. Sitä ennen johtokunta teki päätöksen syyskuussa koulun siirtämisestä kiinteistökehitykseen – tietämättä saamastaan aloitteesta. Kiinteistökehitys tarkoittaa näköjään sitä, että koulu loppuu hyväkuntoisesta kauniilla jokirannalla sijaitsevasta koulusta.
Valtuutettujen yli on kävelty.

Koulun erittäin hyväkuntoiset kalusteet on äkkiä joko lyöty palasiksi ja toimitettu Ruskoon tai jaettu vanhemmille tai muille kouluille. Koulusta on saanut hakea myös kalusteita, se joka on saanut tiedon, eli koululaisten vanhemmat Vilman kautta. Missä on kuntalaisten yhdenvertaisuus?

Oululla on näköjään varoja mällätä. Hylätään hyvä rakennus ja sen erittäin hyväkuntoiset kalusteet.

Terttu Kuusela
Kirkonkylän asukasyhdistyksen sihteeri