Valtuustoaloite 9.12.2019

Oulun rakastetuin patsas ja kaupungin käyntikortiksikin tituleerattu Toripolliisi ansaitsee arvoisensa ympäristön vuoden jokaisena päivänä. Tällä hetkellä aivan patsaan vieressä remontoidaan kauppahallia ja rakennetaan torihotellia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Toripolliisia varjostavat rakennustyömaan aidat. Patsaan lähiympäristö on muuttunut kolkoksi ja luotaantyöntäväksi, sillä aidat ovat vain muutaman askeleen päästä patsaasta.

Aihetunnisteella toripolliisi löytyy pelkästään Instagramissa yli 5000 julkaisua ja aihetunnisteella toripoliisi yli 1000 julkaisua. Kaupunkimme ehkäpä kuvatuin nähtävyys nauttii suurta suosiota niin matkailijoiden kuin oululaisten keskuudessa.

Tästä syystä esitän, että Oulun kaupunki ryhtyy pikaisiin toimenpiteisiin Toripolliisin lähiympäristön kohentamiseksi. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi väliaikaisen seinän pystyttämistä ympäristöön sopivalla kuvituksella tai muuta vastaavaa.

Oulussa 9.12.2019
Susa Vikeväkorva (vihr.)
kaupunginvaltuutettu