KANNANOTTO                                               VAPAA JULKAISTAVAKSI 8.8.2012

 

NOKIAN OSOITETTAVA YHTEISKUNTAVASTUUNSA OULUSSA

Nokia ilmoitti vasta sanovansa irti Oulussa 700 korkeasti koulutettua osaajaa. Irtisanomiset koskettavat työntekijöiden lisäksi Oulun kaupunkia ja heijastusvaikutukset ulottuvat alihankkijoihin ja palvelualoillekin.

Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö – OVK ry:n hallitus toteaa kantanaan, että Nokian on osoitettava yhteiskuntavastuuta muillekin tahoille kuin pelkästään osakkeenomistajille. Yhteiskuntavastuu koskee etenkin irtisanottuja työntekijöitä, mutta myös Oulun kaupunkia, joka on auliisti toteuttanut lähes kaikki Nokian toiveet.

OVK:n hallituksen mielestä Oulu tarvitsee uuden kokonaisvaltaisen suunnan Nokian hiipumisen jälkeen. Huipputeknologiaa ei kannata hylätä, mutta pelkästään sen varassa ei voi jatkaa. Esimerkiksi ympäristöteknologia ja energiateknologia ovat maailman ongelmia ajatellen varmoja valintoja.

 

Lisätietoja:

Veikko Ervasti

Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö – OVK ry:n jäsen

veikko.ervasti(at)ouka.fi

045 651 4926