Turpeen poltosta syntyy enemmän päästöjä kuin kivihiilen poltosta ja turve uusiutuu hitaasti, käytännössä ei ollenkaan. Turvetuotanto pilaa vesistöjä joka vaikuttaa matkailuun ja jokivarsien asukkaiden elämään. Voiko turpeenpolttoa yhä jatkaa?

Oulun kaukolämmöstä noin puolet tuotetaan polttamalla turvetta. Toppilan kaukovoimalan kattila on tullut tiensä päähän ja nyt on aika pohtia uusia vaihtoehtoja energiantuotannolle.

Suomen Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava alustaa soiden tilasta Suomessa, turpeenkäytön vesistö- ja ilmastovaikutuksista ja turpeen vaihtoehdoista energian tuotannossa.
Aluepäällikkö Merja Ylönen kertoo soiden käyttövarauksista maakuntakaavassa ja Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Esa Aalto kertoo arvokkaista lintusoista. Alustusten jälkeen mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin.