Vihreän valtuustoryhmän kannanotto 28.8.2015 (vapaa julkaistavaksi)

Oulun kaupungin oltava mukana tarjoamassa apua hädänalaisille

Pakolaispolitiikka perustuu ihmisten oikeudelle hakea turvaa vainon kohteeksi joutuessaan. On tärkeää, että Oulu kantaa oman vastuunsa maailman pakolaisista. Vihreä valtuustoryhmä haluaa korostaa, että turvapaikanhakijoita tulee kohdella ihmisoikeuksia kunnioittavasti ja inhimillisesti jokaisessa tilanteessa.

“Hädänalaisten pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden auttaminen ei ole pois Suomen köyhien ja heikompien auttamisesta. Välittäminen lisää välittämistä – ja sitä me Suomessa sekä maailmalla tarvitsemme juuri nyt!” toteaa vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jenni Pitko.

Vihreä valtuustoryhmä vaatii Oulun kaupungin virkamiehiltä pikaista toimintaa soveltuvien tilojen kartoittamiseksi ja tarjoamiseksi vastaanottokeskuksen käyttöön. Lisäksi kannustamme myös Oulun naapurikuntia tarjoamaan tilojaan hätämajoitukseen mahdollisuuksiensa mukaan. Tiloja tarvitaan käyttöön todennäköisesti jo ensi viikon alusta. Tilojen täytyy olla asianmukaisella tavalla varustettuja ja soveltuvia ihmisten majoittamiseen, mutta hätätapauksessa on kyettävä varmistamaan keinolla millä hyvänsä, että kenenkään ei tarvitse jäädä ilman yösijaa.

Pitko huomauttaa, että olisi tarpeen kehittää verkosto vaatteiden ja muiden tarpeellisten käyttötavaroiden keräämiseksi ja jakamiseksi niitä tarvitseville. Tarvetta tulee todennäköisesti olemaan muun muassa talven myötä lämpimälle vaatetukselle, sekä lastenvaatteille ja leluille.

Valtuustoryhmä toivoo, että someraivon sijasta keskusteltaisiin rakentavasti siitä, kuinka tänne jäävät turvapaikanhakijat saadaan sujuvasti kotoutettua yhteiskuntaamme.

Lisätiedot:
Jenni Pitko 0445570263