Marianne IsolaJulkaistu Kalevassa 15.10.2016

Nallikarista uutisoitiin tällä viikolla isosti (Kaleva 12.10.). Uuden kaavan myötä Hietasaaren alue ottaa ”ison loikan” eteenpäin. Jutussa unohdettiin kertoa, ettei yhdyskuntalautakunnan päätös ollut yksimielinen, vaan siihen jätettiin eriävä mielipide.

Kokouksessa esitin, että lautakunta päättäisi palauttaa asemakaavan ja tonttijaon muutoksen Hietasaaren kaupunginosassa uudelleenvalmisteluun. Uudelleenvalmistelun aikana huvipuistolle pitäisi etsiä liikenteellisesti ja ympäristöllisesti parempi uusi paikka Oulun seudulta. Hietasaari ei ole sille oikea paikka. Tiiviisti rakennettu kaupunkiympäristö kaipaa vastapainokseen rauhallista vihreää keidasta, ei meluisaa härvelipuistoa.

Luonnonsuojelun ja kaupunkipuistosuunnitelmien näkökulmasta Nallikarin kaavassa otetaan siis iso loikka taaksepäin. Alue kuuluu Oulun kaupungin arvokkaimpiin alueesiin, joten sen erityisarvojen säilyminen täytyy turvata. Uutta, massiivista rakennusalaa ei Hietasaareen saa lisätä, eikä sinne pidä tuoda toimintoja, jotka lisäävät liikennettä, laajoja parkkipaikkoja, melua ja saastetta.

Marianne Isola
Yhdyskuntalautakunnan varapuheenjohtaja (vihr.)