Julkaistu Rantapohjassa 2.3.2017

Hieno ja ilouutinen varmaan monelle lukijalle olikin tämä julistus Oulun Joukkoliikenteeltä. Oulun Joukkoliikenne tarjoaa maksuttomat matkat kaikille alle 17v talvilomaviikolla 6.-12. maaliskuuta! Olihan siinä koira haudattuna kun tarkemmin luki. Jotain näytti unohtuneen kun tarkemmin luki.

Oulun Joukkoliikenteen tarjoamissa reiteistä puuttuu Yli-II. Eikö Yli-Ii ole kuitenkin Oulua? Miten tällaisiin ratkaisuihin ja päätöksiin yleensä voidaan päätyä? Minusta tämä on pöyrstyttävää ja syrjintää nuoria ja tulevia veronmaksajia kohtaa. Tässä saatetaan todellakin myös perheet eriarvoiseen asemaan. Lapset ja nuoret eivät pääse harrastamaan saati sitten muuallekaan kotoaan. Onko tämä kehityssuunta oikeanlainen ja onko tämä kestävän kehityksen suuntaus? Lapsia ja nuoria ei tulisi rangaista siitä, että ovat valinneet asuinpaikaksi ihanan Yli-Iin joka kelpasi maineen kaikkineen Oululle. Mitä miettii koulainen ja nuori tästä kehityksestä? Ei liene kovin vaikea arvata!

Sata vuotta Suomi- on hieno asia, samalla taisi unohtua yli 100 lasta Yli-Iistä.

Taina Mäntykenttä Ylikiimingistä

Oulun Vihreät Kunnallisvaaliehdokas 2017