Julkaistu Kalevassa 8.3.2017

Kiva oli lukea Oulun joukkoliikenteen tarjoamasta maksuttomista matkoista alle 17-vuotiaille hiihtolomaviikolla. Kuitenkin pettymys oli suuri Yli-Iin lapsille kun huomasivat ettei kiva tarjous koskenut heitä laisinkaan. Olihan Yli-Ii kuitenkin huomioitu Oulun joukkoliikenteessä. He olivat lakkauttaneet joukkoliikenteen kokonaan Yli-Iistä hiihtoloman ajaksi. Kenen etu se mahtanee olla? Tulikohan montakin tuhatta euroa säästöä.

Yli-Iiläisiä nyt huolestuttaa mitä tuleva kesä tuo tullessaan. Hieno bussipysäkki hienoineen elektronisine näyttöineen kiiltää näyttäen tyhjää. Kulttuurikaupungin titteliä hakeva tulisi nyt miettiä valintoja, varsinkin kun Kierikkikeskus sijaitsee Yli-Iissä. Oululle tuntuu mittavat maa-alueet kelpaavan, mutta asukkaat jätetään kokonaan ilman liikkumisen mahdollisuutta. Olisi edes yksi vuoro Ouluun tai Iihin järjestynyt nyt Suomi 100v kunniaksi. Vaikka maksullinen.

Taina Mäntykenttä Ylikiiminki
Kunnallisvaaliehdokas 2017
Vihreät Oulu