Julkaistu Kalevan mielipiteissä 21.11.2020

Oulun kaupunginvaltuuston kokouksessa 9.11. valtuutettujen käyttäytyminen on herättänyt oikeutetusti julkista keskustelua ja paheksuntaa.

Kaupunginvaltuusto on korkein päättävin toimielin ja kokoukset ovat julkisia. Valtuutettujen on syytä keskittyä ja pidättäytyä kokouksissa käsiteltäviin asioihin. Ei todellakaan ole sopivaa, että valtuustossa käytetään sellaisia puheenvuoroja, jotka loukkaavat toisia valtuutettuja tai sisältävät muuten epäasiallisia ilmauksia.

”Valitettavasti kuluvan vaalikauden aikana epäasiallisia puheenvuoroja on jouduttu kuulemaan.”

Vaikka kokouksen puheenjohtajan tehtävänä on pitää järjestystä kokouksissa, niin jokaisen valtuutetun on syytä osaltaan huolehtia siitä, että puheenvuorot ovat toisia kunnioittavia ja asiallisia.

Ei voi olla normaalia, että ennen valtuuston kokouksen alkua saa jännityksellä odottaa sujuuko kokous asiallisesti vai käytetäänkö siellä epäasiallisia puheenvuoroja.

Valitettavasti kuluvan vaalikauden aikana epäasiallisia puheenvuoroja on jouduttu kuulemaan.

Me allekirjoittaneet valtuustoryhmien puheenjohtajat vetoamme, että tulevissa valtuuston kokouksissa käytettävät puheenvuorot ovat sellaisia, joihin puheenjohtajan ei tarvitse puuttua.

Jukka Kolmonen (kesk.)
Jarmo Husso (kok.)
Mikko Raudaskoski (vas.)
Janne Hakkarainen (vihr.)
Pirjo Sirviö (sd.)
Marja-Leena Kemppainen (kd.)
Anne Snellman (sin.)