Vihreiden kuntavaalikampanja Oulussa alkaa lauantaina 27.2. kello 14-15 Kaikkien Oulu -virtuaalitapahtumalla. Tapahtumaa voi seurata Vihreät Oulussa Facebook-sivulla livelähetyksessä tai tallenteena myöhemmin.

Tapahtumassa julkistetaan kuntavaaliohjelma, joka on oululaisten vihreiden visio tulevaisuuden Oulusta.

“Haluamme luoda ohjelmallamme toivoa sekä tarjota konkreettisia ratkaisuja elinvoimaisen ja hiilinegatiivisen kaupungin kehittämiselle seuraavan valtuustokauden ajaksi”, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Aino-Kaisa Manninen kertoo. 

Vision mukaan Oulu on hiilinegatiivinen, idearikas, avarakatseinen, yritysystävällinen, kulttuuri- ja teknologiakaupunki sekä ekologisen matkailun ja asumisen edelläkävijä.

Vihreiden motto kuntavaaleissa 2021 on Kaikkien Oulu. Kaupungissa ei syrjitä ketään eikä kukaan tipu matkasta. Vihreä Oulu panostaa rohkeasti koulutukseen ja ihmisten hyvinvointiin. Kehitämme Oulua reilusti ja kestävästi.

Elinvoimainen ja vihreä Oulu kaikille – kuntavaaliohjelma 2021–2025 rakentuu neljän vihreälle kuntapolitiikalle tärkeän teeman ympärille:  ilmasto, luonto ja ympäristö, koulutus ja sivistys, hyvinvointi, terveys ja yhdenvertaisuus sekä työllisyys ja talous. Ohjelmaan on listattu ehdokkaille inspiraatioksi, tulevalle valtuustoryhmälle työn tueksi ja äänestäjien arvioitavaksi yli 150 konkreettista tavoitetta tulevaisuuden vihreälle Oululle.

Suuri kaupunki ei mahdu muutamaan lauseeseen ja siksi ohjelma onkin kokonaisuudessaan 14-sivuinen. Ohjelmasta löytyy muun muassa tavoite varttitunnin Oulusta, jossa liikkuminen on sujuvaa ja palvelut lähellä. Koulujen ryhmäkoot ovat pienempiä ja lähikirjasto on asukkaiden olohuone. Vihreässä Oulussa on matalan kynnyksen ennaltaehkäiseviä palveluja, koska ne säästävät inhimillisiä ja taloudellisia kustannuksia. Luonto ja harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Vihreä Oulu panostaa tulevaisuuden kestävään kasvuun.

Kuntavaaliohjelmaa oli valmistelemassa suuri joukko oululaisia vihreitä vaikuttajia. Ohjelma hyväksyttiin Oulun Vihreän kunnallisjärjestön kokouksessa 28.1.2021.

 Prosessin aikana oli ilo huomata, kuinka laajaa asiantuntemusta oululaisilla vihreillä on eri aiheista. Ohjelma saatiin hienosti maaliin yhteistyössä,” visiotyöryhmää vetänyt Pasi Haapakorva sanoo.

Koko kuntavaaliohjelman voi lukea 27.2. kello 12 lähtien täältä.